Zumba vaatteet

zumba vaatteetYleisesti zumba vaatteet erottuvat juuri värikkyydellään muissa liikuntamuodoissa käytettävästä vaatetuksesta. Ensinäkemältä zumbassa käytettävä vaatetus muistuttaa paljon rantamuotia, paljon hihattomia paitoja, shortseja ja jopa sandaaleja käytetään zumban yhteydessä vapaasti. Myös erilaiset hatut ja lippalakit ovat yleisiä ja asuna saattaa myös zumban harrastajalla olla jopa poncho-asu. Vaatetus on lähtökohtaisesti vapaavalintaista, mutta suositus olisi käyttää vaatteita, jotka eivät estä monipuolista liikkumista ja vaatteet jotka hengittävät ja eivät kulu tai vahingoitu hikoilusta. Ehkä tärkeimmät vaatteet ovat zumba kengät tai zumba housut, joista varsinkin kenkien valinnassa tulee ottaa huomioon aktiivinen liikkuminen.

Zumban perustaja Alberto Perez (kutsumanimeltään Beto) kehitti lajin 1990-luvulla Kolumbiassa, alunperin pitäessään aerobic-tunteja. Tarina kertoo että unohtaessaan aerobicissa käytettävät nauhat tunniltaan, hän improvisoi tunneillaan ensi alkuun perinteisellä Latino-salsa- ja merengue -musiikeilla. Zumbassa vaatetus onkin alkunperin ollut aerobic-vaatetusta. Siitä lähtien hän laajensi ja kehitti zumbaa liikuntamuodoksi, jossa nykyisin on kymmeniä eri musiikki- ja tanssimuotoja. Zumban harrastus on jaoteltu eri tasoihin iän ja rasituksen tason mukaan. Zumbaa voi harrastaa ulkona, sisällä ja myös uima-altaassa, joten zumba vaatteet ovat hyvin monipuolisia ja varsinkin persoonallisia.

Tyypillisiä zumba vaatteita miehillä ja naisilla:
Miehillä:

  • Värikkäät löysät housut (englanniksi cargo pants) myös bermudashortsit
  • Paidat tai hihattomat paidat tai liivit. T-paidoissa usein V-aukko ja hihattomat

Naisilla:

  • Capri-housut tai leggingsit
  • T-paidat, joissa usein V-kaula-aukko
  • Rintaliivit, joissa V-aukko edessä
  • Hihattomat topit

Sekä naisilla että miehillä:

  • Hupparit, hatut ja hansikkaat
  • Kirkkaanväriset vyöt, Zumba-rannekkeet

Yhteenvetona voidaankin sanoa että verrattuna normaaliin aerobic-pukeutumiseen, zumba vaatteissa suositaan värejä, persoonallisia vaatteita sekä kekseliäisyyttä. Zumba vaatteet voivatkin olla ilmaisun ja rennon ilmapiirin luojia.