Hip hop vaatteet

hip hop vaatteet

Hip hop vaatteet ovat vaatteita, jota käytetään breakdance tanssilajissa ja vaatetuksen puhekielen kutsumanimi on ”streetwear”. Vaatetus on kohtuullisen vapaa, mutta löysiä paitoja sekä housuja suositaan. Nuorison keskuudessa hip hop vaatteet, varsinkin housut ovat silmiinnähden hieman käyttäjäänsä suurempaa kokoa. Leveitä farkkuja kutsutaan kansankielellä ”lökäfarkuiksi”. Muuhun hip hop vaatetukseen kuuluu seuraavia esimerkkejä: hupparit, printtipaidat, printtilakit, yksiväriset lenkkarikengät sekä kollarit (college-paidat). Isokokoisten vaatteiden historia juontaa juurensa Amerikan vankiloihin, joissa vangeille annettiin vaatetuksena sitä mitä oli ja usein reilummat vaatteet. Vangit toivat tämän tyylin mukanaan arkeen ja marginaalista tuli tavoite, varsinkin 1980-luvun nuorison pukeutumisessa.

Tanssijalle reiluista vaatteista ei ole kuitenkaan merkittävää hyötyä. Breakdance tanssijalle on suositeltavaa käyttää mukavia ja kestäviä vaatteita, sillä erilaisten liikkeiden tekeminen lattiaa tai maata vasten kuluttaa vaatteita ja ehkä ihoa. Breakdance on myös hyvin kuluttava tanssi ja hikoilua varten voi varustautua oikeanlaisella vaatetuksella.

Hip hop vaatetus päästä varpaisiin:

Päähineet: Lippalakki, tai lipallinen Kangol, jossa lippa taaksepäin. Lakissa yleensä pesäpallojoukkueen logo, vaikka kyseistä joukkuetta käyttäjä ei kovin paljoa fanittaisikaan. Lippalakin ei tarvitse olla suuri, joissain alakulttuureissa suuri lakki on must.

Korut ja esineet: Paksut panssarikultaketjut käsissä ja kaulalla. Korvarenkaat sekä kannossa voi olla ns. pimp-cup eli parittajankuppi, hyvin yleinen rap-artisteilla. Kuppia kannellaan mukana ja siihen tilataan juomaa, yleensä Kristal-kuohuviiniä, Courvoisier-konjakkia tai kallista votkaa.

Paidat: Liivit, college-paidat, hupparit tai löysät t-paidat.

Breakdance

Housut: Verkkarit, leveät farkut ns. lökäfarkut, shortsit tai normaalit farkut.

Kengät: Yleensä yksiväriset lenkkarit, sandaalit tai rullalautailijoiden käyttämät lenkkarit.